Fotografická horečka

Snad po celou dobu se mí kolegové v práci vybavují fotografickými přístroji různých značek. Od amatérských přístrojů přes poloprofesionální až téměř profesionální přistroje v cenách menšího auta. Zkrátka od kompaktu po zrcadlovky.

Doby kdy jsem fotil na tátův Ljubitěl a později na jednoduchý kinofilmový kompakt Canon Prima Junior jsou dávno pryč. Spousty těch rozmazanin a podivných fotek z mládí, zvířátek, záznamů z oslav bych tu snad ještě někde ve skříni našel. Zkrátka snad každý kromě mě dnes fotí, nebo má alespoň něco na co se fotit dá.

To už ale od včera zcela neplatí. I přes různé diskuse a doporučení, “Jdi do levný zrcadlovky..”, “Tohle strašně šumí.”, “Kolik do toho chceš dát”, “Co s tím vlastně míníš fotit ?” a tak dále, jsem se nakonec včera rozhodl si koupit takového celkem drobka, myšleno vzhledem k zrcadlovkám. Volba nakonec padla na Panasonic Lumix DMC-FZ18 a to i díky přečtení spousty recenzí (např. na dpreview.com, fotoaparat.cz nebo fotografovani.cz), diskusí a shlédnutí asi stovek fotografií nafocených na asi deseti různých foťácích.

Zatím si s ním jen tak hraju, tak uvidíme, snad nafotím i něco co se bude dát moci i publikovat. Taky bych rád poděkoval klukům z práce za podměty a názory, hlavně Pavlovi, Martinovi a Jirkovi.

Tagy:

Zanechte svůj komentář