“Žralok !” – nebojte se, je to zábava.

Vlastně klid, nemíním zde psát o dravci, brázdícího miliony let vody oceánů, který si získal špatné renomé až v posledním půlstoletí, díky několika hollywoodským trhákům, potažmo béčkovým krvákům, tedy o parybě se kterou našinec málokdy přijde do kontaktu. Řeč tu bude o jedné fajn “hračce”, nesoucí toto hrdé označení Shark-18, jehož výrobce LRP si nezvolil toto jméno jen tak zbůhdarma, vlastně dost trefně.

Proč vlastně ty uvozovky kolem slova “hračka” ? No on je to totiž celkem obstojně nadupaný RC model ve velikosti 1/18, který to dokáže pěkně rozjet, i když se jedná pouze o základně vybavený, takzvaný RTR (Ready To Run = připraven k jízdě) model. Zkrátka všechno potřebné obdržíte v krabici :o ).

Shark z katalogu RTRTady je promo obrázek s vyobrazením všeho důležitého co dostanete při koupi RTR setu. Samotnou buggynku včetně potřebné elektroniky, serva, regulátoru, příjímače atd. Šestičlánkovou pohonnou baterii 600mAh/7,2V NiCd, obyčejný ale postačující dvoukanálový AM ovladač s bateriemi, a nabíječku kterou brzo vyměníte za nějakou lepší, pokud tedy již nějakou nevlastníte.

Shark na nabíječceA takhle vypadá ten drobeček připojený na nabíječce, po jedné pořádné havárii, opravě a řádné očistě. Po pár vylepšeních, v modelářském žargonu čerpajícím ze světa velkých aut, hrdě označovaných jako tunning. V mém případě to znamená osazení lepší baterkou, novými disky kol, pneumatikami s drsnějším vzorkem a chladičem motoru :o )

Shark za deště - zepředuShark za deště - zezaduA takhle to právě dopadá, když vezmete synovce, a jdete protáhnout pneumatiky, zajezdit si smyky, trochu zaskákat, a to vše za pořádného a trochu deštivého počasí. Tady už je poznat, že je to fakt Žralok s velkým Ž , kterému nějaké to zacházení ne zrovna v rukavičkách, prakticky vůbec nevadí.

Shark po hrubé očistěJako poslední tu mám fotku, co všechno jde z buggyny po takové jízdě vyklepat a vydrhnout :o ) Ono to pár gramů bahna a hlíny přecejenom bylo.

A proč jsem se tu o tom dneska tak rozepsal a vyštrachal těch několik fotek ? Protože včerejšek jsem strávil právě kompletním rozebráním, čištěním, promazáváním, doplňováním oleje do tlumičů a opětovným složením do původního stavu. Vlastně nejsem modelář, ani nejezdím s ní žádné závody, ale tahle věcička dokáže dobře pročistit hlavu :o ) A navíc mi to přišlo jako dobrý úvodní příspěvek do tohoto blogu, narozdíl od nastavájící volby prezidenta, které je teď všude nějak plno, to je přecejenom kolbiště žraloků jiného kalibru.

Tagy: , ,

Jedna reakce na ““Žralok !” – nebojte se, je to zábava.”

  1. za.bavtese.info » Blog Archive » Shark na blátě napsal:

    [...] jednom z prvních příspěvků jsem představil RC model buggynky Shark. Jako další bonbónek v tomto multimediálním týdnu mám video s ukázkou jak skutečně [...]

Zanechte svůj komentář