Sluneční příběh – část třetí

Rameno jsem si po předchozích událostech asi ještě dlouho tajně hladil, snažil se na tu předchozí chvíli vyvolat vzpomínky. Jo já se zbláznil, bylo to fajn, začal jsem si malinko snít, jinak snít.

Psali jsme si, když to šlo, začali se snad i trochu poznávat, nebo jsem se o to aspoň pokoušel. Její pozornost byla milá a hřejivá. Následovali další hry, čas plynul, nebo se zastavil, kdo ví. Jednou se dotkli ruce, pohlazení, úsměvy, její oblíbené pošimrání v mých vousech když se nikdo nedíval. Vůbec netuším jestli jsem to vlastně nějak opětoval. Při každodenních zápasech jsme začali zůstávat na chvilku sami, neodešli hned, sedli si a opíral jsem si o její rameno hlavu, blázínek, ruce se setkali, hladila mě ve vlasech. Samozřejmě už nějakou dobu jsem začal vnímat její vůni a hebkou kůži. Stále nic jiného?

Víkend byla muka.

Několik dní nebo desítek hodin jsem to v sobě dusil ale nevydržel jsem to a jedno následující ráno jsem ji poprosil, zda ji můžu vidět, že to jinak už nevydržím. Souhlasila. Přišel jsem, spíš mám pocit že přiběhl, za ní a prohlásil památnou větu, kterou jsem ještě nikomu nikdy neřekl: “Já už to nevydržím, můžu tě obejmout?”. Začala se usmívat, teda ona se usmívá skoro pořád, vrhl jsem se jí kolem krku a zabořil se jí do vlasů, ucítil tu vůni linoucí se z jejích ramen a šíje. Roztřásl jsem se jak osika, bylo mi to na malý okamžik strašně trapné, ale ten pocit po chvíli pominul, třes teda nikoli. Nemohl jsem ji pustit, nechtěl jsem! A to se tam vyrojilo nakonec dost lidí, byli mi v tu chvíli putna, ale myslím že to ti lidičkové chápali. Vlastně od roku co měl v sobě přehozené dvě poslední čislice tu někoho konečně objímám, někoho kdo neumírá, kdo mě nechce jen na chvíli utěšit ze žalu, s kým zrovna netančím, jo tohle všechno mi problesklo hlavou, ale pak jsem se opět ztratil v té společné blízkosti. Šeptla mi do ucha jak cítí že se třesu, chtěl jsem ji políbit, jenže neudělal jsem to, snad to nevadí, necháme si to na příště. Pro mě až moc štěstí najednou, asi bych na místě shořel.

A co mohlo být pak?

Další části Příběhu: První, Druhá, Třetí, Čtvrtá, Pátá, Šestá

Tagy:

Zanechte svůj komentář