MafiaWars na Facebooku – casual game co nás chytla.

Před necelými dvěma měsíci mi přišla do Facebooku od šéfika pozvánka do aplikačky MafiaWars (dále jen MW), když jsem se ho ptal co to je, řekl jen ať mu tu pozvánku potvrdím a že prý nic nemusím dělat, že mu jen přibude človíček do mafiánské bandy. Tak jsem mu pozvánku potvrdil a od té doby v tom tak trochu lítám, a nejen já ;-)

Samozřejmě u toho jednoho kliknutí jen nezůstalo, v MW totiž o nic jiného než o klikání vlastně ani nejde, na tom je tato hra vpodstatě postavena. Přihodil jsem si ještě do bandy pár dalších kolegů, kteří to v té době už taky chvíli hráli nebo začli jako já, a vydal jsem se na svá první mafiánská dobrodružství.

Vše začlo uděláním několik jednoduchých prací (jobů), koupil jsem si prvních pár zbraní do arsenálu za vydělané penízky a za sesbírané skill bodíky za dokončené levely a úkoly jsem si začal budovat postavu, vpodstatě nevěda do čeho jdu a o co v téhle hře vůbec jde.

Ze začátku šlo všechno docela hladce ale pak se objevili první problémy.. První napadení ve kterém jsem přišel o část pracně vydělaných peněz a o životy. Až po pár dnech jsem zjistil že jde vydělávat dolary i jinak než prací a to koupí pozemků a budov, jenže ty vám pořád někdo raboval a ničil takže jste je opravoval a o peníze zase přicházel, první vyhraný souboj, další ohodnocení za splnění dílčího úkolu (např. koupení deseti zbraní stejného typu, dokončení sady prací 3x, sesbíraní sady bonusových věci) a kolotoč se prostě začal roztáčet :-)

Momentálně po měsící a půl hraní MW v průběhu slušného 143 levelu už ale tolik překvapení nezažívám a bojuji s kde kým se srovnatelně velkou mafií o sto šest :-) , navíc jsem rád, že můžu vypomáhat darovaním věcí svým spolumafiánům.

Navíc jsem si po víkendech ukutil javascriptovou utilitku na přehledné statistiky mnou použitých zbraní, zjišťování efektivnosti prací (liší se podle hráče a jeho mafie) a pořešení drobných ale protivných bugů ve hře (zamrzlá možnost útočit). Pojmenoval jsem ji jednoduše Bigbart’s MafiaWars Util což ve zkratce zní o něco lépe BMW Util ;-) . Utilitka je převážně v angličtině a bohužel nemá zatím žádný pořádný manuál, tzn dyžtak se ptejte co k čemu je zde v diskusi a uvidíme co z toho vznikne.

Tagy: , , , ,

Jedna reakce na “MafiaWars na Facebooku – casual game co nás chytla.”

  1. Mirek napsal:

    Super plugin ;-)

Zanechte svůj komentář