Někdy je lepší vyčkat

Před týdnem jsem upgradoval protibreberkové řešení od Esetu Smart Security na verzi 4, ale co čert nechtěl nebyl to zcela dobrý nápad.

Když jsem narazil na webu Esetu na to, že vyšla nová verze balíku Smart Security, tak jsem se ho, i přes svou obvyklou skepsi k novým verzím čehokoliv, rozhodl nainstalovat.

Týden se s týdnem sešel a verze 4 šla prozatím z počítače pryč. Od nainstalování se totiž dosti často začalo stávat, že jsem byl najednou odříznutý od netu, neschopný pingnout ani vlastní gateway na routeru. Jak jsem záhy zjistil, pomáhalo pouze opravení síťového spojení, ale někdy po pár vteřinách bylo vše zase včudu, pak zase několik hodin bývalo vše v pohodě.

Obzvláště při hraní online závodní hry Trackmanie, kterou semtam po večerech jezdím, bylo neustálé odpojování a vyhazování ze serveru k zlosti. A ještě protivnější bylo vypadáváni VPN spojení do práce, zasekávání firefoxu atd. Vzhledem k tomu, že zase tak moc programů neinstaluju, padlo podezření na Eset a zjišťovat detailněji co a proč se kope, se mi v tuto chvíli vůbec nechtělo, takže jsem downgradnul zpátky na předchozí verzi. Po pár hodinách musím konstatovat, že jsem žádný další síťový výtuh nezaznamenal.

Zanechte svůj komentář