Jedničky a nuly místo duchů

Někteří už dávno mají, tak jsem se také dočkal. V našem panelovém domě je od tohoto týdne ve společném anténním svodu k dispozici i digitální TV signál.

Dnes ráno jsem zjistil, že konečně využiji i druhý tuner na své hybridní počítačové TV kartě WinFast DTV2000H, kterou jsem si pořídil už loni na jaře, když jsem si stavěl nový komp.

Kvalita obrazu proti tomu analogovému šumáku s přejíždějícíma pruhama je fakt výborná, i když mi nejspíš bude nostalgicky chybět duchařina, kdy jsem na Nově viděl v šumu, že na ČT2 někdo vsítil gól :-) . Co se týká EPG, musím uznat, že je to fajn věcička.

Konečně mi taky začal korektně fungovat PiP, jenž podporuje software ke kartě (PVR2), i když bohužel jen pro kanály vrámci jednoho multiplexu, takže na ČT vs. Nova si musím nechat zajít chuť. Slabě chytám i signál CS Linku (Óčko) ale ten naneštěstí vypadává.

Tagy: ,

4 reakce na “Jedničky a nuly místo duchů”

  1. Gi napsal:

    Mno nevím, digitalizace nás už taky postihla a já žádný rozdíl nevidím – buď jsme měli kvalitni analogový signál nebo jsem slepej… duchy v TV jsem nevidel ani nepamatuju… Prechod na digital byl docela komplikace – nejdriv to odnesla CT2 (Olympiada v Číně mne tak zcela minula), po zakoupeni set -top boxu jsem zjistil, ze tam zase nechytnu Novu a Primu… zato spoustu jinych kanalu vcetne Očka… takze jsme museli furt prepinat mezi setem a klasikou, casto vyhrala Nova nad ČT2…
    Pak se dala chytnout Prima a posledni tydny i Nova – ale… asi tam porad cosi ladi a tak jednou za cas jsou nektere programy “rozkostickovane”
    Tak nejak jsem doufal, ze na prechod budou TV a radiokomunikace pripraveny drive nez ja (nikdy se do niceho moc nezenu)

  2. bigbart napsal:

    No my tu měli (máme) analog signál takovej všelijakej.
    Koukat se na to dalo ale rušení tam bylo snad i podle počasí, hlavně Prima, a poslední půlrok i ČT2/4/24 převedený do analogovýho signálu do svodu z digitálu, navíc tu mám přes celej byt taženej koax až do pokoje (8m kabel) a ještě je rozdvojenej (ložnice, pokoj), takže zarušení fakt dobrý.
    Asi před 14 dny tu cosi štelovali kvůli přípravě na ten digitál a obraz byl fakt pěknej asi tři dny pak zas něco změnili a jako předtím. Po přivedení digitálu je ten analog ještě horší, ve svodu už není ani FM rádio (včera zkoušeno na věži která teď toho chytí víc na obyčejnej jedenapůlmetrovej káblik přilepenej svisle na zeď :-) )
    Ten digitál krom blbnutí softu je na kompu fakt řádově lepší.
    Schválně nakoukni sem http://za.bavtese.info/2009/03/29/jen-tak-pro-srovnani/

  3. bigbart napsal:

    Mimochodem Gi, jak se vlastně všichni máte ? :-)

  4. Daniel Srb ben Abraham napsal:

    Měl jsi to pojmenovat: “Juchů! Jedničky a nuly místo duchů.”

    : )

Zanechte svůj komentář