Toto video není dostupné ve vaší zemi.

Asi jste se s touto hláškou už také setkali. Ano mluvím o youtube a jím nově aplikované cenzuře obsahu závislé na regionu.

Nejspíš si zvyknu, ale je to vážně dost protivné, když z vyhledávače firmy která youtube vlastní se prokliknu na stránku, která suše oznámí, že mám smůlu, protože mám “špatnou” IP adresu a v mé zemi není povolené požadované video shlédnout.

Popravdě jsem se jen chtěl podívat co je zač ta Duffy co jede na kole a zpívá v reklamě na Colu, protože ta ženská vážně nezpívá špatně. Téměř logické je, že nejvíc materiálu a to včetně videoklipů v dost slušné kvalitě, jsem beztak našel na jejím ofiko webu, kdo by to byl řekl ;-) takže mi tu po dobu co tohle píšu hraje trochu soulu na dobrou noc.

Nechci tu ani lamentovat nad tím, jak je toto omezující opatření skvělé a chránící zájmy a peníze interpretů nebo naopak silně protiinternetové jak se ozývají druzí. Osobně si myslím, že v tomhle letitém sporu mají částečně pravdu oba tábory a tudíž by ani jeden bezvýhradně neměl trvat na té své.

No a co to může mít za důsledek ? Buď si zvyknu nebo pokud neubude množství takových mrtvých linků (momentálně mi připadá, že je to z googlu každý druhý) budu jukat na youtube tím míň a pokukávat se jinde ale koho to zajímá že… Tohle vše ale může rozhodnout až jedině čas.

PS: Tak trochu doufám, že nejen nás ajťáky závislé na netu tahle opatření postupně od toho kompu budou vykopávat čím dál víc :-)

4 reakce na “Toto video není dostupné ve vaší zemi.”

  1. Daniel Srb ben Abraham napsal:

    A co nejaka americka proxy? Cekal jsem ze napises o tomhle.

  2. bigbart napsal:

    Se mi s nejakou proxynou nechtelo zabyvat. Jasne, ze kdyz to chci, umim to obejit.

  3. herbess napsal:

    o tom nepochybuju, co auto?

  4. bigbart napsal:

    Zase ulamano :o ) Dily si rozmyslim jestli vezmu plast (semtam je maj) nebo cekat na ty kovovy horni predni drzaky (zdali vubec budou). Chtel jsem navic vzit i pneu tak az budou vemu to vsechno. Pristi tyden asi jezdeni vynechame.

Zanechte svůj komentář