“Měls mě vůbec rád” a jiné.

Při dnešním bloumání po YouTube jsem si všiml písničky co mi cosi připomínala. Po chvíli mi to doklaplo, jedná se o tutéž melodii a tentýž pop rockový styl jako mnohým známá píseň českopolské hvězdičky Ewy Farné.

Rozhodl jsem se, že se juknu jestli není těchto písniček o něco víc a takhle dopadlo mé několikaminutové hledání dalších verzí této písně. Za těch pár minut jsem jich našel šest. Mexickou, českou, japonskou, portugalskou, španělskou a dánskou (ale zpívanou anglicky). Dále máte všechny verze co jsem našel (parodie a fanouškovské mixy jsem neuvedl, ale bylo jich taky spoustu).

Během psaní tohoto příspěvku mi bylo jasné, že jsem znovu objevil ameriku, či kolo nebo jak tomu chcete říkat, však i indicie odkazující na několik verzí se povalovala v diskusi na youtube a na spoustě dalšich míst na netu. Jen si tak říkám, že tuhle melodii dokázali producenti fakt slušně udat a namastit si kapsu několikrát. Ví vůbec někdo, kdo to vlastně ve skutečnosti složil? Nechci tu navíc ani rozebírat zda je to skvělá písnička nebo ne, ale popravdě poslouchat se to celkem dá a přitom je zcela evidentně jedno v jakém jazyce.

Belinda – BOBA NIÑA NICE

Ewa Farná – Měls mě vůbec rád

Tamaki Nami – High Shool Queen

D’zrt – Para mim tanto me faz

Efecto Mariposa – Que mas da

Kim Lian – Teenage Superstar

PS: Jestli jste došli až sem, všechno si poctivě pustili a nezbláznili se, tak gratuluju :-) a nebo už blázen jste.

PS2: Takže autor se nejspíš našel, na wiki se píše, že Kim Lian nazpívala v roce 2003 originál a ostatní jsou cover verze. Navíc jako bonus je tu ještě polská verze od Ewy.

Ewa Farná – Razem sam na sam ( polsky )

Jedna reakce na ““Měls mě vůbec rád” a jiné.”

  1. Mirek napsal:

    Jakže se to říká?
    “Dobří tvoří. Ti nejlepší kradou.”

Zanechte svůj komentář