Carcassonne na večer

Už nějakou dobu mi na skříni trochu zahálelo Carcassonne, desková hra pro malé i velké. Koupil jsme si ho před rokem při výletu po Praze s Pavlínkou, která je do podobných her docela blázen.

Tentokrát ho ale hrajeme s “prckama”. Ve středu jsem navíc přikoupil troje rozšíření. První z nich je celkem jednoduché – Hostince a katedrály,  umožňuje zvýšit bodový zisk za města a cesty. Navíc přidává 18 kartiček k 72 základním takže hra trvá o něco déle.

Druhým rozšířením – Princezna a drak se hra stává více akčnější. Je totiž možno vyhazovat soupeřovy figurky, takže vyloženě pro škodiče. Přidává také spoustu kartiček k sadě. Bohužel při včerejším prvním hraní jsme neustále zapomínali řešit figurku víly, která hru celkem komplikuje :-/, protože je třeba na ni myslet téměř při každém tahu, což je v Carcassonne dost nezvyklé.

V poslední koupené sadě – Král, hrabě a řeka je několik menších rozšíření, Řeka II, Hrabě, Kultovní místa, Král a loupeživý rytíř. Zatím jsme použili jen Řeku II, která se pokládá na začátek místo startovní kartičky a vytvoří celkem zajímavou startovní krajinu. Druhým nejzajímavějším minirozšířením se mi zdají Kultovní místa, která přidávají obdobu klášterů a to jak bodově tak i možnost sebrat klášterům bodové hodnocení (kdo dřív zavře) to jsme ale prozatím nehráli.

Takže uvidíme jak se výsledná sada našeho Carcassonne vyvrbí, k dispozici jsou ještě další tři možná velká rozšíření – Kupci a stavitelé, Věž a nakonec Opatství a starosta.

Tagy:

Jedna reakce na “Carcassonne na večer”

  1. Marek Nos napsal:

    tomu ja fandim :)

Zanechte svůj komentář