Síla jednoho bodu

Nedokážu si to vysvětlit ale jeden bod bývá někdy docela dost, i když včera to naštestí nerozhodovalo mezi výhrou a prohrou.

To o čem je řec, je zápas z kulečníkové ligy družstev, které se už nějaký ten pátek účastním. Zápas s nováčkem soutěže Lysou nad Labem “B” patřil k těm méně obtížným, i když nervy to byly. Náš tým Křivá tága Benátky v osazení Petr, Pavel a já, se postavil proti čtveřici mladších soupeřů. Díky rozlosování jistě zapracovala i výhoda našeho domácího prostředí a známých stolů. Celkový výsledek nakonec 6:3 pro KT Benátky.

No a zpět k tomu mému počítání. Disciplínu devítku jdem i díky úmyslné kombinaci ve třetí hře, vyhrál 3:1. Ve čtrnátce jsem kvůli posledním dvoum náběhům, kdy jsem zkazil celkem běžné štouchy a soupeř nakonec, i když neúmyslně (snažil se dát), zahrál v předposledním náběhu “taktický faul”, který jsem vzhledem k postavení na stole očekával. Výsledek 11:12. A nakonec v osmiččce jsem opět i přes počáteční vedení 1:0, utrpěl konečnou porážku 1:2. Nebýt tedy kluků, mohl jsem si zase rvát vlasy. A jak je vidět často rozhoduje jediný bod, či chyba. Naštěstí jsem poslední dobou svůj standard jednoho bodu uhrál a ve zbylých zápasech už neprohrávám hroznými rozdíly 2:0 nebo 25:6. Takže snad příště to vyjde a ty svoje skoro mystické dva body do tabulky uhraju.

Zápis s mojí jedinou výhrou.Takhle se staví trojúhelníkPetr v akci, vzadu mává Pavel

Tagy: , ,

Zanechte svůj komentář